Splošni pogoji poslovanja

Hotel Lent (v nadaljevanju hotel, Dravska ulica 9, 2000 Maribor) oddaja sobe v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja:

I. Sklenitev pogodbe

Pogodba je sklenjena, ko hotel prejme pisno naročilo stranke. S tem se smatra, da stranka v celoti sprejema Splošne pogoje poslovanja (SPP). V vse cene na ceniku so v evrih in imajo vključen davek na dodano vrednost (DDV).

II. Storitve in cene

Hotel je dolžan imeti pripravljene sobe, ki jih je stranka rezervirala ter uresničiti dogovorjene storitve. Stranka se obveže, da plača dogovorjeno ceno za storitve, ki jih je izkoristila. Stranka nima pravice do dodatnih storitev, ki ji niso bile obljubljene oz. ki niso v hotelski ponudbi. V vse cene je vključen davek na dodano vrednost.

III. Zagotovitev in prevzem sobe

Hotel se potrudi, da pri rezervaciji sobe poskuša upoštevati strankine želje. Rezervirana soba je stranki na voljo od 14. ure na dan prihoda. Na dan odhoda mora stranka do 11. ure zapustiti sobo in ključ oddati na recepciji. Če stranka ta čas prekorači, lahko hotel od nje zahteva plačilo 50% nočitve.

IV. Plačilo

Za vse storitve plača gost ob prihodu z gotovino ali s kreditno kartico.

V. Odstop stranke od pogodbe

Odpoved je potrebno opraviti v pisni obliki. Pogoji za preklic rezervacije:

  • Pri bivanju do 3 dni je potrebno odpovedati vsaj 3 dni pred predvidenim prihodom, v nasprotnem primeru se plača 50% celotnega zneska nočitve.
  • Pri bivanju več kot 3 dni je potrebno odpovedati vsaj 7 dni pred predvidenim prihodom, v nasprotnem primeru je potrebno plačati 50% celotnega zneska nočitve.
  • Pri predčasnem odhodu je potrebno plačati preostale dni nočitve.

VI. Odstop hotel od pogodbe

Hotel ima pravico odstopiti od pogodbe, če določeni znesek ni bil plačan v dogovorjenem roku. Izjemoma sme hotel odstopiti od pogodbe tudi iz stvarno upravičenega razloga (npr. zaradi višje sile ali zaradi drugih okoliščin, za katere hotel ni odgovoren, ali pa zaradi zavajajočih oz. napačnih bistvenih podatkov, ki mu jih je posredovala stranka).

VII. Jamstvo hotela

Hotel jamči za svoje pogodbene obveznosti s skrbnostjo poštenega trgovca. Strankini zahtevki za odškodnino so izključeni (razen če gre za škodo, ki je nastala zaradi naklepnega ali zelo grobega kršenja pogodbene obveznosti). Če se pri hotelski storitvi pojavi motnja ali škoda, se bo hotel potrudil, da jo čimprej odpravi. Stranka pa je dolžna prispevati k temu, da se motnja odpravi oz. da je škoda čim manjša.
Za stvari, ki jih je stranka prinesla s seboj, jamči hotel v skladu z zakonskimi določili le v primeru, če je škoda povezana s kršitvijo dolžnosti s strani hotela. Priporočamo, da stranka shrani svoje dragocenosti v sefu v sobi.
Hotel ne prevzema nobene odgovornosti za strankino vozilo, parkirano na parkirišču hotela, prav tako ne za njene stvari, shranjene v vozilu, razen če gre pri škodi za naklepno dejanje hotelskega osebja ali za posledico njegove velike malomarnosti. Hotel ne prevzema odgovornosti za predmete in storitve, ki si jih stranka naroči v hotel, razen če je bilo to s stranko osebno in pisno dogovorjeno (npr. prevzem vstopnice za koncert, če prevzem ni bil prej natančno dogovorjen).

VIII. Uporaba podatkov

Hotel vse pridobljene podatke o gostih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da gost s sprejemom ponudbe pristaja na uporabo teh podatkov tudi za namene statistične obdelave in obveščanja o ponudbi. Če gost tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi.

IX. Sklepna določila

V vseh cenah iz ponudbe Hotela Lent je vključen davek na dodano vrednost. V primeru spora med strankami je za vse spore pristojno stvarno sodišče v Mariboru.

Connect with us

Sign up for our e-newsletters

Hotel address

BMT GASTRO d.o.o.

Dravska ulica 9,

SI-2000 Maribor

Slovenia, EU

ID za DDV: SI72421568

 

Contact Details

T: +386 (0)59 17 77 00

E:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Spletna stran v namen boljše izkušnje in v analitične namene uporablja neškodljive piškote. Če se strinjate, da v vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen, kliknite gumb "Strinjam se" Več o tem preberite tukaj..

Sprejmem piškotke s te strani.